Over mij

kath bij NiekMijn inspiratiebronnen
Mijn naam is Katharina Amaya. ‘Amaya’ is de reonantie van mijn ziel of Hoger Zelf, kortom mijn zielsnaam.
Als een rode draad door mijn leven is er altijd een diep verlangen geweest om tot de kern van het bestaan door te dringen en een passie voor dansen. Toch moest ik mijn dansambities loslaten, maar daarvoor in de plaats ontdekte ik de Laban’se bewegingsleer en bewegingsanalyse/creatieve dans en liet mij hierin opleiden. Als een leerling van de in de Haarlemse en Bloemendaalse streek bekende Mida Schutte leerde ik de ADIM methode kennen en integreren en geef sindsdien hierin les binnen de GGZ (rehabilitatie) onder de naam Mindful bewegen en geef danslessen creatieve dans.

De verlossing van jaren lange pijn aan mijn heup, knieën en voeten door het werk van Mida Schutte was en is nog steeds een levendige inspiratiebron en drijfveer voor al mijn werk. Hoeveel dieper het allemaal doorwerkte, dus niet alleen op fysiek niveau, maar juist ook op emotioneel, energetisch en spiritueel niveau, begon ik mij pas veel later echt te realiseren. Sindsdien ben ik steeds meer gefascineerd geraakt door de samenhang van het lichaam, gevoel, denken en de ervaring van spiritualiteit en bezieling en hoe alles doorwerkt in het lichaam, het energieveld tot op celniveau. Het transformatieproces waar ik doorheen ben gegaan en mij wezenlijk heeft doen veranderen tot veel meer te staan in mijn authentieke kracht, zelfvertrouwen en spirituele vervulling reik ik met enthousiasme iedereen aan die hiervoor open staat.

De opleidingen/trainingen die ik heb gevolgd omvatten:
Bewegingstherapie/ instructeur Bewegingsanalyse en  creatieve dans volgens Laban methode, activiteitenbegeleiding GGz, Practitioner voor Dolphin Energy Healing, Docent voor Eenheidsheling, gecertificeerde Hartcoherentiecoach en sinds 2012 Effortless coach. Tevens sinds januari 2013 verbonden als Co-trainer/Praktijkdocent voor Methodische vaardigheden in procesbegeleiding (CRKBO geregistreed) aan de opleiding tot Effortless coach.

Mijn Pad – een uitdaging
Een van mijn spirituele ervaringen in het jaar 2000 zou later een sleutelervaring betekenen voor mijn inspiratie van wat ik nu in via mijn praktijk uit draag.
Deze ervaring was het begin van een ‘ongoing process’ van versterkte zielsindaling.
Dit pad aan te gaan was een uitdaging, en zoals wij allemaal, zo kwam ook ik allerlei weerstanden tegen zoals angsten en andere blokkades. Deze te overwinnen was  een reis van diepe transformatie. Mijn fysiek lichaam en energieveld werden steeds meer ‘getriggerd’ vanuit de hogere trillingen van mijn ziel of het Hoger Zelf.
Het proces van drie-eenheids-vorming van lichaam, ziel en geest, waar ik natuurlijk veel over had gelezen, werd in eens ook een fysiek verhaal. Dit kende ik nog niet.
Ik had allerlei schok- of schudbewegingen die als een ontlading voelden, maar ook alsof oude blokkades op celniveau werden aan gezet om op te lossen. Toch vooral was het zoals ik het gewaar werd een reactie op de hoge electrische lading van de indalende zielsenergie. Als energetische ‘antenne’ diende ik mij wellicht ook vanuit mijn fysiek lichaam te werken daagde het mij. Zo treffend was dan oo wat later een vriendin tegen me zei:” Jij bent gewoon een  bewegend medium”.  Maar dan in dit geval van mijn eigen Hoger Zelf. De fysieke expressie die er sinds die tijd op gang is gekomen ben ik nog steeds samen met mijn ziel aan het verfijnen. Ik omschrijf het wel eens als de ‘lichaamstaal van de ziel’. Ik werk hier nu sinds die tijd mee en geef transmissies en Soulreadings met gebaren.

Ik ben hier voor jou
Ik wil je graag ondersteunen op jouw pad van transformatie om de transitie te kunnen maken van innerlijke stagnatie naar een vervuld en geeinspireerd leven vanuit Flow, zodat jij moeiteloos jouw levensdoelen kunt realiseren vol hartswarmte, bezielde inspiratie en sprankelende creativiteit. Ik bied je een warme en veilige sfeer, waarbinnen ik je met betrokkenheid, oordeelloosheid en bekrachtigend begeleid bij je transformatieproces.

Mijn werkwijze
De basis van mijn werkwijze is een holistische visie en het werken vanuit zielsniveau. Binnen de verschillende trajecten voor coaching en procesbegeleiding reik ik je in afstemming met jou passende, praktisch toepasbare handvatten aan om thuis me aan de slag te gaan. Mijn intuitie en het aanvoelen van jou op zielsniveau betekent hierbij een toegevoegde waarde.
Interventiemethoden die ik binnen de coaching trajecten inzet naast mijn eigen methoden zijn o.a. de Helende Reis van Brandon Bays, ‘The Work’ van Byron Katie, PMA (Progressive mental alignment), Hartcoherentie, Innerlijk Kind Werk, Focussing en de inspiraties aangereikt door Eckehardt Tolle. De nieuwe ontwikkelingen binnen de Quantum Fysica, de wetenschap rond het helende potentieel van ons hart (Servan Schreiber) en de recente ontdekkingen binnen de neurobiologie (Candace B. Pert) en het gedrag van cellen (Bruce Lipton) zijn daarnaast een grote inspiratiebron voor mij.

Als je interesse hebt om een traject te willen volgen, hebben we eerst een kennismakingsgesprek/ontdekkingssessie waarbij we jouw klachten en veranderwens in kaart brengen. Voelt het goed voor je door mij gecoacht te worden bespreken we hoe ik je het beste van dienst kan zijn en hoe jouw verandertraject vorm te geven.

Ik geef ook losse consulten zoals Soulreadingen. Hiervoor is geen kennismakingsgesprek nodig.

Ik ben aangesloten bij het netwerk Bewust Haarlem en CRKBO geregistreed Docent.
CRKBO_Docentbewusthaarlem